Onpa edellisestä päivityksestä mennyt aikaa. Kirjoitan tähän pikaisesti vapusta, ettei pääse tämän pahemmin ajankohdasta vanhenemaan, ja päivittelen muita kuulumisia myöhemmin. Vappua vietin muiden Erasmus-opiskelijoiden kanssa reissussa ja vappuaattona olimme Erfurtissa. Ihan samanlainen (opiskelija)juhla vappu ei saksassa ole kuin Suomessa, mutta löytyi vappuaatosta jotain karnevaalimeininkiäkin.

 


 

Täällä sotketaan samaan juhlaan useita eri teemoja. Yksi niistä on tanssien toukokuuhun, minkä kunniaksi Erfurtissa nähtiin paljon kansantanhuja muistuttavia tansseja. Sen lisäksi päivä on hedelmällisyyden juhla. Kuulemma tarkoituksena on harrastaa seksiä pelloilla, jotta hedelmällisyys tarttuisi peltoon. En tiedä, miten yleinen tapa tämä nykyään on, mutten tätä kyllä onnekseni päässyt todistamaan. Paitsi että hedelmällisyyttä halutaan siirtää pelloille, halutaan myös luontoa tuoda kaupunkeihin. Niinpä toreille tuodaan iso nauhoin koristeltu koivu luonnosta muistuttamaan. Bielefeldissä tätä ei kuulemma tehdä, joten paikallisia eroja vapunvietossakin löytyy.

 


 

Kaiken muun hyväksi Walburgis Nacht on myös noitien yö. Erfurtissakin näimme noidan lentelemässä torin yllä ja joukon muita noitia ja paholaisia tanssimassa. Tähän juhlaan kuuluvat jälleen myös kokot, ja Erfurtin torin kokko lienee suurin toistaiseksi näkemäni. Tässä vielä kuva noidasta Erfurtin kirkkojen edessä sekä kokko vappukoivun kanssa:

 

 


 

Ensimmäinen toukokuuta on sitten työn päivä. Silloin olisi kuulemma ollut tarjolla työnäytöksiä, mutta meidän reissuumme ei sellaisia mahdutettu. Samoin mielenosoitukset kuuluvat perinteisesti vappuun täälläkin, hiukan isommassa mittakaavassa vain. Erfurtissa olisi ollut perinteinen natsien mielenosoitus ja siihen liittyen vasemmiston vastamielenosoitus. Ehdimme alta pois ja näimme vain kymmenkunta poliisiautoa valmistautumassa mielenosoituksiin. En ole siitä kyllä enempää kuullut, joten ilmeisesti mielenosoitukset suhteellisen rauhallisesti sujuivat.